ноември 27, 2022

Софиянка, майка на 6-месечно бебе: „Възхитена съм от болницата във Велико Търново и педиатрията!“

Трогателно писмо получи екипът на областната болница във Велико Търново. То е от млада майка от София, която е била приета с бебето си в педиатричното отделение. Ето и текста на писмото:
Здравейте, МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“!
Искам да ви напиша това писмо, във връзка с престоя ми във вашето детско отделение.
Аз и дъщеря ми (бебе на 6 месеца) бяхме приети в педиатричното отделение във вторник, след преглед в спешния кабинет на болницата. Към 04:00ч. сутринта, мисля, че д-р Василева от спешното, прегледа детето, пусна и кръвни изследвания, обясни ни внимателно каква е ситуацията и понеже ние живеем в София(сега си бяхме на село с детето на чист въздух – до гр.Елена), бащата на детето се чудеше дали да не пътуваме до София, защото вече имаме един прием там в болница. На 40 дни дъщеря ми беше приета, пак по спешност, в „Пирогов“… дълга история. Но… Това което искам да ви разкажа е, че когато решихме да останем при вас – това беше най-доброто решение което можеше да вземем. Д-р Василева изключително внимателно взе ковид теста от детето и ни изпрати и на снимка на гръден кош на детето. Мъжът ми имаше съмнения относно условията в отделението… но веднага щом ни пуснаха в детското отделения всички съмнения за мен изчезнаха.
Беше 5 или 6 часа сутринта. Попитах дали има самостоятелна стая, стресът ми беше достатъчен, за да съм само с едно болно бебе в стая. Имаше свободна, даже ВИП стая – която, моите адмирации към вас, изглежда прекрасно. Още от посрещането ни в отделението се усети атмосфера на спокойствие в персонала. Сестрите – макар и работили цяла нощ, изключително внимателно подходиха и към мен, и към Сирма, и взеха кръв и урина по възможно най-нетравматичен за детето начин.
Лекарите, които минаваха на визитации, с цялото си търпение ми даваха пълна информация за състоянието на детето, винаги влизаха с усмивка в стаята. А извинете, но в точно тези моменти, всяка майка има нужда от спокойствие и разбиране (и поне една усмивка). Всички сестри бяха винаги насреща.
Дори и през малките часове на нощта, екипа на смяна беше там. Няма да ви давам примери и да сравнявам с други болници в страната, защото не е коректно! А и един екип не прави цялостно името на болницата, но това, което вие имате в Педиатричното си отделение, като екипи от специалисти, лекари, сестри, санитари… пазете го!!! Просто съм възхитена от вашата болница и от целия екип на детското отделение.
В тези тежки времена на криза, ковид, болести, зарази… тези хора с цялата всеотдайност на света са посветили себе си и живота си на една кауза! Каузата да спасят нашето бъдеще. Най-малките, нежни и невинни същества. Това което те преживяват ежедневно е подвиг. В 03:00 ч. сутринта постъпваше пак по спешност майка с детенцето си, което беше изпило някакъв препарат. Плачът на това дете, аз може би никога няма да мога да го забравя! Не може с лека ръка да осъдим родителите, на което и да е дете, за небрежност или нехайство… тези неща се случват всеки ден. Но вашият колектив в Педиатричното отделение реагира винаги по възможно най-добрия начин, без значение от ден, час, пол, етнос и т.н.
Това са хората не на първа линия… а на Нулевата линия, борещи се всеки ден за нашите невръстни деца. И всички бонбони, сокове и кафета на света да изкупя и да им ги занеса, пак ще е малко.
Благодаря от сърце и душа на всеки един Лекар, Сестра, Санитар и най-вече Човек с главно Ч които бяха до нас в отделението! Аз и бебе Сирма получихме най-човечното и добро отношение при вас. Не само съм приятно изненадана… аз съм благодарна на Бог, че тези всички хора са останали в България и то точно във Велико Търново (мой много любим град), за да даряват надежда, усмивки и живот.
Дълбок поклон пред труда Ви!
С най-голямо уважение,
Стефани Вачева

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *