Даниел Панов и световната оперна прима Красимира Стоянова: Велико Търново има потенциал и традиции да стане сцена на международен оперен конкурс

0

Международен оперен конкурс да бъде организиран във Велико Търново – около тази идея се обединиха кметът Даниел Панов и световната оперна прима Красимира Стоянова. Именно в Старата столица се провежда първият в България майсторски клас на именитата певица. Инициатива от този ранг ще добави още стойност към облика на Велико Търново като една от утвърдени и популярни съвременни сцени за класическа музика, опера и балет. Международен оперен конкурс би бил изцяло в духа и на летния оперен фестивал „Сцена на вековете“, единодушни Панов и Красимира Стоянова. Организацията на подобно събитие отнема най-малко година.

„Ценностите трябва да се развиват, въпреки пандемията. Готова съм да откликна на вашите идеи и да продължим да работим с талантливите деца за израстването им и за развитието на българската култура“, посочи Красимира Стоянова. Конкурсите и майсторските класове ще популяризират допълнително Велико Търново на международната сцена, каза още оперната прима.

„Въпреки пандемията, Велико Търново продължава да бъде сред градовете с най-разнообразен и наситен със събития културен календар. Фестивалът „Сцена на вековете“ на Царевец, който е сред емблемите на Старата столица, тази година е с най-богатия в своята история календар и поредица от съпътстващи събития“, каза кметът Даниел Панов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *