В Лясковец отменят фестивалите  „Пъстра трапеза“ и „Ден на кокошата чорба“, преустановява се и пазара в Джулюница

0

 

 

Кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова свика Общинският кризисен щаб и заедно с членовете му и кметовете на селата Джулюница и Козаревец, на свое заседание решиха да бъдат преустановени всички масови мероприятия на територията на община Лясковец. Поради нарастване броя на заболелите в област Велико Търново, Областният управител препоръча на кметовете на общините да отложат публичните изяви и масови събирания.

С оглед усложняващата се епидемична обстановка, бе удължен и срока на извънредната епидемична обстановка с решение на Министерски съвет, считано от 1 септември. Кризисният щаб на Община Лясковец взе следните решения, които са включени в последната Заповед №1838/27.08.2021 г. на кмета д-р Ивелина Гецова. Новите акценти в заповедта са: За периода 28 август 2021 г. до 30 септември 2021 година се преустановяват културни и развлекателни изяви – събори, празнични прояви, фестивали, представления, концерти, спортни състезания с публика и други.

Второто решение е преустановяване провеждането на Пазара в село Джулюница за тримесечен срок – в периода от 28 август до 30 ноември 2021 година е затворен неделния пазар. С новата заповед се отменят и плануваните и организирани за близките дни събития от културния календар на Община Лясковец. Отменя се Кулинарният фестивал „Пъстра трапеза на гости в село Джулюница“, който трябваше да се проведе утре. Отменят се Карвинг-фестивала и конкурса за най-вкусна домашна лютеница, планувани също за утре 28 август. Кулинарната изява „Ден на кокошата чорба“, която козаревчани трябваше да проведат на 11 септември 2021 година – също се отменя.

Няма да се състоят и ритуалното честване на 113 години от Обявяване Независимостта на България на 22 септември, както и Празничната хоротека „Наследство за всички“ по повод организираните Европейски дни на наследството, планирана за 24 септември.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *