Оперният шедьовър на Моцарт „Вълшебната флейта“ обра овациите под откритото небе на Царевец

0

„Сцена на вековете“ продължава с вечната история на Дон Кихот и Санчо Панса

 

„Вълшебната флейта“ – последната опера на Моцарт, едно от най-обичаните и често изпълнявани произведения във всички световни оперни театри, за първи бе представена на Царевец.

Спектакълът на Варненската опера бе част от календара на летния оперен фестивал „Сцена на вековете“.

В ролята на Памина на сцената на Царевец излезе великотърновската оперна певица и солистка на Варненската опера Мария Павлова. В образа на Тамино бе Георги Султанов, Царицата на нощта бе изиграна от Пламена Гиргинова, а Папагено – от Иво Йорданов. В ролята на Зарасто бе Гео Чобанов, а на Папагена – Лилия Илиева. В спектакъла ще участват солисти, хор и оркестър на Държавна опера Варна.

„Вълшебната флейта” бе под режисурата на румънеца Антониу Замфир, сценографията и костюмите са на Ася Стоименова, а с диригентската палка бе Стефан Бояджиев.

Програмата на летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ продължава тази неделя /29 август/ с мюзикъла „Човекът от Ла Манча“ от Дейл Васерман, по музика на Мич Лейк и стихове на Джо Дариън. Под откритото небе на Царевец ще оживеят Дон Кихот неговият верен оръженосец Санчо Панса. Постановката отново е на Държавна опера – Варна, началото й е в 21,00 ч. Билети могат да бъдат закупени от туристическите информационни центрове в центъра на В. Търново и на площад „Цар Асен I”, както и в мрежата на Eventim.

Подарък за зрителите и гостите ще бъде аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина“, който ще бъде излъчен след края на мюзикъла.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *