Шест  призови места за талантите на  ДЕС „Румина” от международен вокален  конкурс в Полша

0

Нови шест награди от международен онлайн  конкурс в Полша попълниха богатата витрина на Студио „Румина” при Военен клуб В. Търново. Лятното издание на „Културен караван” на Фондация „Бенефис”  от гр. Волин и воеводствата от Западно Поморие, уважиха стотици млади таланти от 25 държави от цял свят в многожанровата програма, включваща музика, танци, театър, мода, изобразително изкуство и др.

В категория „Вокал – поп, рок, джаз” представителките на ДЕС „Румина” за пореден път зарадваха с отличното си представяне. Преслава Стоянова (15 г.) спечели първа награда с песен на своята любима изпълнителка Arianna Grande. Василена Василева (15 г.) и Моника Узунова (16 г)  са отличени с втори награди в своите възрастови групи, съответно за представянето си с хитове на групата „Creedence Clearwater Revival” и Adele. Велислава Мянушева (7 г.), Дарена Станева (11 г.) и Божидара Якимова (11 г.) заеха трети места с песни на Светослав Лобошки, Rihanna и Михаела Маринова.

„Конкурсът във Волин, според сезона,  има 4 издания през годината. По-различна е и системата на оценяване на участниците. Класирането им в скалата на оценките не е толкова за места, а за достигнато ниво на подготовка. В този смисъл, много съм доволна от представянето на нашите момичета. Шесте призови места са добър атестат както за тяхната работа, така и за работата на младата педагожка Милена Димитрова. Този онлайн маратон повече от година и половина определено ни измори, но за съжаление, няма скоро да се върнем към доброто старо време на живите конкурси. В национален мащаб за около два месеца имаше леко „отваряне” и няколко конкурса успяха да се промушат “live”, разбира се, без или с много символично чуждестранно участие. Сертификати, ваксинации, страх от заболяване и карантина, червени зони, проблеми с ежедневно променящите се изисквания за пътуване в различните страни – всичко това оставя актуални онлайн конкурсите. Тъкмо по тези причини преди няколко дни не заминахме за Румъния, въпреки заявеното ни участие с 5 наши изпълнители в конкурса “Stars of song” –  сподели Румяна Начева – ръководител на ДЕС „Румина” и член на международното жури в Полша.

За втора поредна година и МК „Сребърна Янтра” във Велико Търново ще се проведе онлайн.

До 5 септември се приемат заявките и видеозаписите за участие, след което предстои представянето на участниците и журито, експонирането на конкурсните песни в YouTube канала „Silver Yantra” и журирането. На 30 септември в специално ТВ шоу “Вечерта на наградите” в YouTube ще бъдат обявени резултатите.

„Първата заявка тази година дойде от далечна Куба преди повече от месец. Тази есен  ще видим таланти от много европейски страни, от Юж. Африка, Азия, Индонезия…” – разказа още Р. Начева, директор на МК „Сребърна Янтра”.

сн. ДЕС „Румина”

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *