февруари 24, 2024

Вълна от добри дела заливат „Пишмана“. Дано да се пренесат в целия град!

0

Добри дела заливат великотърновския квартал „Бузлуджа“, по-известен като „Пишмана“. За един от случаите разказа Десислава Маркилова. Тя описва случка, в която момче е помогнало на баща й да пренесе един тон пелети, без той да го е молил за това. Момчето не е пожелало нищо в замяна, дори и почерпка. Казало е само името си – Мариян.  Великотърновката благодари на младежа за стореното и посочва, че има добри хора и не всички млади са хулигани.

Благодаря младо момче ,не съм очаквал ,че някой може да помага просто за спорта. Все едно Тимуровска команда, ако не знае някой какво е това, да попита родителите си. Сърдечно благодаря, казва и баща й Иван Маркилов.

Живеещите на Пишмана бързо разпознават в младежа Мариян Апостолов  и с десетки коментари също изказват радостта си от това, което е направил. Самият младеж споделя, че е човешко  да се помага, а адмирации заслужава г-н Маркилов , който, по думите му, не знае умора и е един страхотен човек.

Ще пребъде България, след като има такива хора! Рядко ми се е случвало да плача от радост, а сега плача, дано да има още много сърцати млади хора! Този и десетки  други подобни отзиви има за постъпката на Мариян.

Друга, не по-малко радваща постъпка на подрастващи, е споделила Стефка Михова. Самата тя, майка на дете от квартала, вдъхновила него и приятелчетата му да изчистят детската площадка до един от големите магазини на „Пишмана“. За да ги стимулира, им купила ръкавици и чували  и те с ентусиазъм се заели с работата. После ги завела в магазина, за да ги почерпи с каквото пожелаят.

Да си добър е модерно! Така коментират великотърновци постъпката на децата. Повечето от тях призовават родителите, които водят децата си на площадката, да последват примера им, да спрат замърсяването с люспи от семки и всевъзможни боклуци и да възпитават отрочетата си да пазят чисто.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *