февруари 24, 2024

Нов младши съдия встъпи в длъжност в Окръжен съд – Велико Търново

0

На 30.08.2021 година на официална церемония в Окръжен съд – Велико Търново след спечелен конкурс и успешно завършено 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието, в длъжност встъпи младши съдия Илина Гачева.

Тя бе представена на съдиите при ВТОС от заместник председателя съдия Ивелина Солакова, която й пожела дълъг и успешен професионален път в служба на справедливостта, изпълнен с безпристрастност и в полза на обществото.

Пред магистратите от Великотърновски окръжен съд Илинa Гачева тържествено положи клетва, като се закле да прилага точно Конституцията и законите на Република България и да изпълнява задълженията си по съвест, да бъде безпристрастна и справедлива.

Илина Гачева е завършила Софийски университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“, през 2017 година, a юридическа правоспособност придобива през 2018 година. В Окръжен съд –Велико Търново тя е назначена на мястото на младши съдия Лилия Ненова, която вече е част от съдийския състав на Районен съд – Бяла. След двугодишна работа във ВТОС, предстои и младши съдия Светослав Иванов да встъпи в длъжност „съдия“ в Районен съд – Свищов.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *