септември 26, 2021

Ресторантьори, хотелиери и работещи в заведения утре блокират кръстовище във Велико Търново в знак на протест

От 15 до 17 часа утре ще продължи протестът на ресторантьори, хотелиери, собственици на заведения за хранене, барове, дискотеки, работници и служители в обекти във Велико Търново. Те се събират в 15 часа на паметника „Майка България“, шествието им ще продължи до района на Нова болница, където ще блокират кръстовище, след което пак ще се върнат пред сградата на Общината.

Причината за протестите и е несъгласие с предложените от главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев нови противоепидемични мерки заради голямото увеличение на случаите на Covid-19. Предложенията са заведенията да приемат посетители само в откритите си части, а на закрито да работят единствено при условие, че 100% от персонала и поне 50  на сто от клиентите са ваксинирани. Представителите на бранша са категорични, че ако здравният министър д-р Стойчо Кацаров уважи предложенията за затягане на мерките, огромна част от заведенията са обречени на фалити и ще оставят без препитания служителите си.

Освен това тревогите им се засилват и от факта, че все още няма приета актуализация на бюджета и липсва яснота как ще бъдат компенсирани представителите на бизнеса за евентуалните загуби от поредни ограничения.

Протестът се организира от местните структури на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация, Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

2 септември се очертава като ден на протестите, защото по-рано през деня започва и стачката на животновъди и земеделски производители от цялата страна, които ще изливат мляко и ще изсипват продукция на главния път София – Варна край Шереметя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *