Близо 3 милиона лева получиха дружества по програмата за оборотен  капитал

0

Близо 3 милиона лева получиха дружества по програмата за оборотен  капитал

2 992 458 лева получиха 183 дружества от област Велико Търново по програмата за оборотен капитал в общо трите нейни фази от началото й досега.
Всяка фаза на програмата беше свързана с подпомагането със средства за оборотен капитал на фирми, чиято дейност или обекти са били преустановени или ограничени в резултат на една или повече заповеди на министъра на здравеопазването, вследствие на пандемията COVID-19.

Отпускането на помощта на малки и средни предприятия се предоставя при наличие на преустановяване на дейността, т.е. когато същото е в резултат на издадените заповеди на здравния министър и е допустимо само за оборота, пряко относим към преустановената дейност.

Общо 7007 дружества в страната са получили досега подкрепа с оборотен капитал, съобщават още от НАП . Безвъзмездната помощ, изплатена им в трите фази, е за малко повече от 131 млн. лв. В хода на програмата, всички одобрени кандидати се оповестяваха своевременно в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“ в сайта на приходната агенция .

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *