Колко „струва“ първият учебен ден?

0

 

За втори път новата учебна година започва в условията на пандемия, но това далеч не означава, че разходите за подготовка на учениците ще са по-малко спрямо предишни години, напротив. Репортерска проверка на „Болярски новини“ показа, че първият учебен ден, както за първокласници, така и за по-големите ученици, може да излезе и към 500 лв. и то само за набавяне на най-необходимите неща, без непременно да се дават пари за излишни глезотии.

Естествено, заради санитарните мерки, част от разходите – при това най-минималните, са свързани с купуването на маски и дезинфектанти. По-сериозните харчове обаче са за помагала, тетрадки, химикалки, спортни екипи или униформи – там където са въведени, а най-сериозното перо са раниците.

По груби сметки на родители само за учебните помагала са нужни около 60 лв., отделно всяка тетрадка струва между 50.00 ст. и левче, а тези с твърди и луксозни корици и с по-голям брой листи достигат и до 5.00 лв. А освен новите дрехи за училище, раниците си остават най-сериозните покупки, споделят самите продавачи. Цените им са много разнообразни, а в момента добрата новина е, че има и сериозни промоции. От 25.00 до 160 лв. струва ученическа раница в зависимост от марката, от това дали е твърда тип кутия, или мека, дали е с ергономичен гръб, колелца и т. н. Хит са и офертите, които предлагат ученическа раница и маркови маратонки на цена от 100 лв., но пък те бързо се изчерпват и вече с останали единични бройки…

Както вече информирахме над 8 800 ученици ще прекрачат прага на училищата в старата столица, като само първолаците са 1 730.

„Болярски новини“ пожелава успешна и присъствена учебна година на всички ученици, учители и родители!

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *