септември 25, 2021

20 човека са загинали и 177 са ранени при катастрофи в областта от началото на годината

От юни до август при ПТП са пострадали 14 деца

От началото на годината до 10 септември 2021 г. на територията на област Велико Търново са регистрирани общо 754 пътно-транспортни произшествия, от тях 146 тежки, с 20 загинали и 177 ранени граждани. Статистиката оповестиха от Областната дирекция на полицията във връзка с традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, която   ще се проведе в периода септември – октомври 2021 г. Времето от 15 до 22 септември е обявено за  Седмица на детската пътна безопасност под надслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“, а 21 септември ще бъде Ден за превенция. Той е обявен от министъра на вътрешните работи за Ден без загинали на пътя в контекста на Дните на безопасността на пътя и на ROADPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция.

В периода 1 юни – 31 август 2021 г. в 13 пътни инциденти, настъпили на територията на ОДМВР Велико Търново са пострадали 14  деца в различните възрастови групи. От тях четирима пешеходци, трима водачи и седем пътници, като най-малкият от тях на 2 години.

През същия период на миналата година в 11 тежки пътни инцидента са пострадали 11 деца, от тях двама пешеходци, двама водачи и 7 пътници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *