20 човека са загинали и 177 са ранени при катастрофи в областта от началото на годината

0

От юни до август при ПТП са пострадали 14 деца

От началото на годината до 10 септември 2021 г. на територията на област Велико Търново са регистрирани общо 754 пътно-транспортни произшествия, от тях 146 тежки, с 20 загинали и 177 ранени граждани. Статистиката оповестиха от Областната дирекция на полицията във връзка с традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, която   ще се проведе в периода септември – октомври 2021 г. Времето от 15 до 22 септември е обявено за  Седмица на детската пътна безопасност под надслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“, а 21 септември ще бъде Ден за превенция. Той е обявен от министъра на вътрешните работи за Ден без загинали на пътя в контекста на Дните на безопасността на пътя и на ROADPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция.

В периода 1 юни – 31 август 2021 г. в 13 пътни инциденти, настъпили на територията на ОДМВР Велико Търново са пострадали 14  деца в различните възрастови групи. От тях четирима пешеходци, трима водачи и седем пътници, като най-малкият от тях на 2 години.

През същия период на миналата година в 11 тежки пътни инцидента са пострадали 11 деца, от тях двама пешеходци, двама водачи и 7 пътници.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *