Бдителни граждани сигнализирали в полицията за пиян шофьор. Карал с 2,47 промила

0

Двама водачи, употребили алкохол, установиха служители на РУ – Полски Тръмбеш и Елена.

Вчера по обяд съвестни граждани сигнализирали в полицейското управление в Елена за водач, управляващ лек автомобил, след употреба на алкохол, движещ се от Велико Търново в посока Златарица. Незабавно екипи на полицията са предприели небоходимите действия и в Златарица автомобилът бил спрян.

Установено, е че зад волана стоял 43-годишен мъж от Търговище. При проверка за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,47 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ.

Същия ден в хода на специализирана полицейска операция служители на РУ – П. Тръмбеш са извършили проверка на лек автомобил «Пежо», управляван от 44-годишен от с. Полски Сеновец, известен на полицията и осъждан за шофиране в нетрезво състояние. При проверка за употреба на алкохол, апаратът е отчел 0,58 промила. По двата случая са започнати бързи производства.

Шофьор, употребил наркотични вещества, установиха служители на полицейското управление в Полски Тръмбеш. Вчера в хода на специализирана полицейска операция в Полски Тръмбеш е извършена проверка на лек автомобил «Ауди», управлавян от 19-годишен от с. Обединение. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис. Той е отказал кръвна проба за химичен анализ. Срещу него е започнато бързо производство.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *