Велико Търново празнува първия учебен ден (СНИМКИ)

0

Кметът Даниел Панов:  „Благодаря ви, учители и родители – гордеем се с децата на Старата столица“

 

С много настроение, емоции и вълнение започна новата учебна година във Велико Търново. Всяко училище бе организирало тържества, които заради противоепидемичните мерки бяха за първокласниците, петокласниците, седмокласниците и осмокласниците, което обаче не попречи първият учебен ден отново да се превърне в истински празник за ученици, учители, родители и гости.

Кметът на Старата столица Даниел Панов гостува в ОУ „Бачо Киро“, ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, Средно училище „Емилиян Станев“ и Частна профилирана гимназия – Американски колеж „Аркус“. Той благодари на учителите, че въпреки трудностите заради пандемията те остават изключително мотивирани и отдадени в работата си с децата и младите хора. Доказват го многобройните успехи през последната учебна година, които великотърновчетата постигат в различни образователни събития и надпревари. Панов благодари и на родителите и подчерта, че великотърновските ученици познават отлично семейните ценности, българските традиции и обичаи, историята на старопрестолния град и България. „Всички ние се гордеем с децата на Старата столица“, акцентира кметът.

На учениците Даниел Панов пожела смело да правят големи крачки в образованието и всеки ден да отварят нови и нови страници в книгата, описваща света на знанието.

За поредна година броят на учениците във Велико Търново и общината се увеличава – 7,3% е ръстът в училищата на общинска издръжка. В класните им стаи влязоха близо 7300 деца и младежи, а първокласниците отново са над 700 и са повече от миналата година.

С гимназистите от петте професионални гимназии – по икономика, по строителство, архитектура и геодезия, по туризъм, по електроника и по моден дизайн, първия звънец на 15 септември в Старата столица чуха над 8800 ученици.

Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова уважи празника за първия учебен ден в ОУ „Петко Р. Славейков“, а председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов гостува в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *