Кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев учреди стипендия за седмокласник с най-висок успех

0

 

Седмокласник от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Долна Оряховица ще получава стипендия за отличен успех в рамките на една учебна година. Тя ще се връчва на най-изявения ученик, който ще трябва да покаже устойчив успех не само от двата учебни срока на 2021/2022 г., но и от резултатите от националното външно оценяване. Стимулът под формата на 100 лв. за всеки месец, ще започне да се изплаща от следващата учебна година от заплатата на управника на Долна Оряховица, а не от бюджетните средства на градчето.

„По този начин се надявам да стимулирам любознанието на учениците, а и това е един от предизборните ми ангажименти“, коментира кметът Йордан Байчев. По-рано той откри първия учебен ден в основното училище в града, в което се учат 111 деца, в това число и 10 първокласници.

В поздравителното си слово управникът пожела на учениците да са ученолюбиви, щастливи и усърдни. По думите му бъдещето принадлежи на образованите хора, защото те са по-мъдри, по-щастливи, по-свободни и по-целеустремени, те са двигатели на промените и развитието.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *