Тризнаци и близначки са талисманите на Езикова гимназия. Училището започва годината с трима нови учители

0
Здраве, присъствена година и мъдрост по пътя на знанието изпратиха като послание ръководството и учителите в Профилираната езикова гимназия “ Проф. д-р Асен Златаров“. Гости на тържеството за първия ден на новата учебна година бяха председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева.
 „Добре дошли в голямото семейство на Златаровци. Ние, вашите учители ви посрещаме с отворени сърца, готови да ви дарим най-ценното, което притежаваме – знание и мъдрост“, каза на осмокласниците директорът на училището Смилена Тодорова.
Трима са новите учители: като носител на езика Давид Монтес ще преподава испански, Кремена Пенова ще води часове по биология и английски. В своето училище, но вече като учител по немски език, от тази учебна година е Божена Томова. Интересът към петте езика, които се преподават в гимназията и тази година е огромен. В различни комбинации учениците изучават английски, испански, немски, руски и френски.
Сред талисманите на випуска, който ще завърши след 5 години, са тризнаците Герасим, Антония и Анна и близначките Христиана и Рая. Герасим и Антония избраха като първи чужд език испански, а сестра им Анна и близначките – френски.
Огромни моркови, пълни с бонбони получиха осмокласниците. Зайците от петте паралелки дариха своите класни с букет и заедно влязоха в класните стаи.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *