октомври 21, 2021

Абсурд! Санкционираха скейтбордист – карал върху плочките в „Марно поле“ и увредил … зелената система в парка

 

Свръх прецизен служител на община Велико Търново е санкционирал тийнейджър, защото си е позволил да кара скейтборд на обществено място и така е повредил плочките и зелената система в парк „Марно поле“. Това става ясно от публикация в социалните мрежи и снимка на акта. В мотивите си общинарят е записал, че лицето скача върху плочките и така наранява повърхността на настилката. „С това си действие е нарушил чл. 32 , ал.2, т. 9 от Наредбата за изграждане, поддръжка и опазване на ЗЕЛЕНАТА СИСТЕМА ?! на община Велико Търново.

Добре е да има контрол, но е и добре да има подходяща инфраструктура за каране на скейт в болярския град, който иначе има претенции да поощрява масовия спорт и младежите да прекарват свободното си време далеч по-смислено, отколкото да сърфират в мрежата, да си правят опасни селфита, или от скука например да посягат към забранени субстанции. Само че подобна инфраструктура към момента няма / с малко изключение в парк „Света гора“, където обаче съоръженията не са подходящи за тротинетки/ и масово децата на Велико Търново ходят до съседните Горна Оряховица и дори Дебелец и Килифарево, за да практикуват любимото си занимание.

Така че явно този служител се е престарал, тъй като  никъде НЯМА забранителни табели за скейт и по неписано правило –  от поне година „Марно поле“ е любимо място за каране на тротинетки. А и в акта самият чиновник е посочил, че младежът кара върху плочките, а не върху… зелената система, за което всъщност е направена санкцията.

Разбира се темата за сктейтборд парк не е от вчера. Само през настоящия управленски мандат тя влиза поне три пъти на общински сесии с граждански и съветнически питания, особено след злощастната съдба на скейтборд площадката в кв. „К. Фичето“.

Преди няколко месеца кметът инж. Даниел Панов беше заявил, че съоръженията ще бъдат преместени на цирковата площадка. Преди време ръководството на болярския град пък е влязло в контакт със скейт клуб „Варна“ и са разгледани няколко проекта за изграждане на подобен парк във Велико Търново. Идеята е той да е с площ от 290 до 5 300 кв. м. Предстои възлагане на проектите, но никой не се ангажира с конкретни срокове. Вместо това обаче усърдни служители са се заели да попълнят някой празноти в бюджета, тъй като в парк „Марно поле“ е пълно с млади търновчета, които карат тротинетки…

Снимки: интернет /на снимката на корицата е най-големият скейтпарк на Балканите/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *