ГЕРБ-СДС подкрепи кандидатурата на Георги Бянов за кмет на община Стражица

0

Коалиция ГЕРБ-СДС подкрепи кандидатът за кмет на община Стражица Георги Бянов, чиято кандидатура бе издигната от Инициативен комитет.  Пълната подкрепа на най-голямата дясно-центристка коалиция бе заявена от областният лидер на ГЕРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов пред членове и симпатизанти на двете партии и представители на Инициативния комитет на кандидата.

 

„Време е за обединение, за единство, за градивност и надпартийност. Затова взехме решение да подкрепим независимия кандидат за кмет Георги Бянов. Той е достоен човек, който с работата си през годините е доказал, че умее да защитава интересите на жителите на Стражица и населените места от общината, да работи за решаването на проблемите на всеки човек, да работи градивно с представители на различни политически сили в името на Стражица, в името на хората“, каза пред присъстващите Даниел Панов. Той подчерта, че живеем във време, в което партийните пристрастия трябва да останат на заден план, защото само обединени можем да минем през изпитанията, които ни предстоят. Областният лидер на ГЕРБ каза още, че познава Георги Бянов и като колега от редиците на Българската армия и увери присъстващите, че подготовката, която той има, за да бъде един успешен местен управленец е желязна. Областният лидер на ГЕРБ е категоричен, че кандидатът с номер 13 в бюлетината се е изградил като личност, знаеща какво е ред, дисциплина, решителност и отговорност, бързина при вземато на правилните и най-точни решения.

Чест и отговорност за мен е да получа подкрепата на коалиция ГЕРБ-СДС и лично на кмета на Велико Търново Даниел Панов, каза по време на срещата Георги Бянов. Той заяви още, че община Стражица се нуждае от компетентно управление и експертиза, за да може да продължи политиката за изготвяне и управление на качествени проекти по европрограмите, чийто програмен период започва тази година. По думите му, макар и непълен мандатът до 2023 година е от особена важност, за да не бъде пропусната възможността за кандидатстване по оперативните програми с европейско финансиране.

 

„Знаете, че новият подход към еврофинансирането през този програмен период ще бъде на принципа на задължителните партньорства, а не толкова на принципа на конкуренцията. Градските общини ще си партнират с околните малки общини, а малките общини са с гарантирани бюджети, но в задължително партньорство помежду си. Затова за мен е особено ценна личната подкрепа на инж. Даниел Панов, в качеството му не само на областен лидер на ГЕРБ, но и на председател на Националното сдружение на общините и кмет на Велико Търново, защото съм убеден, че в негово лице община Стражица има верен приятел и сигурен партньор“, допълни Георги Бянов.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *