И „Спортист” (Своге) понесе здрав „болярски” удар

0

„Болярите” продължават да мачкат здраво по пътя си към завръщането в елита. „Етър” удари с 4:0 „Спортист” (Своге) и вече 504 минути не е допускал гол в официален мач, като за това време наниза 15! Сладката победа изравни етърци на върха с „Хебър”, който има мач по-малко.

Първото полувреме бе трудно, но съперникът показа, че не е за подценяване – в досегашните си 4 гостувания бе допуснал само 3 гола от „Хебър”, другото бе победи. Сега обаче отнесе на стадион „Ивайло” четворка.

Най-чистото положение бе в 8-ата минута, когато Мартин Петков стреля, но вратарят успа да извади в корнер. Гостите се защитаваха организирано и търсеха всяка възможност за атака, но така и не затрудниха Господинов. В 23-ата минута Здравко Илиев центрира чудесно отдясно, но Кнежевич се размина с топката пред голлинията. В 38-ата минута Ловре Кнежевич нанесе силен удар към вратата, като поиска дузпа за игра с ръка на защитник, но такава не последва.

И все пак голът падна. В 44-ата минута след центриране на Здравко Илиев отдясно Ловре Кнежевич прати топката в мрежата – 1:0. Втората част етърци изиграха на крилете на вдъхновението. Още в 48-ата минута Мартин Петков от десетина метра насочи топката във вратата за 2:0. Хубавите атаки продължиха, като две много опасни центрирания отдясно не намериха открили се нападатели.

В 63-ата минута много красив гол вкара Радослав Апостолов, който открадна топката в центъра, напредна и я прокара под плонжа на Стефано Кунчев – 3:0. После Кнежевич напредна опасно отляво, но вместо да стреля, потърси Фемиа, който обаче стреля неточно.

В последния четвърт час „Етър” намали темпото и „Спортист” (Своге) активно потърси поне почетен гол, но тогава дойдоха блестящите спасявания на Анатоли Господинов. В 78-ата минута той извади удар на Ивайло Михайлов под сглобката, малко след това последва нов изстрел до гредата му. В 88-ата минута Господинов пак изби в корнер опасен удар, при който топката летеше под напречната греда.

„Болярите” обаче не бяха казали последната си дума – в 89-ата минута влезлият като резерва Дани Младенов се откъсна отдясно и поднесе топката пред вратата на Ловре Кнежевич, който оформи поредната чиста „виолетова” победа на 4:0.

„Етър”: Анатоли Господинов, Атанас Кръстев, Здравко Илиев (46 Кольо Станев), Мариян Иванов, Николай Дичев (82 Юлиян Райков), Радослав Апостолов, Мартин Петков, Ромеш Ивей (82 Христо Марков), Николас Фемиа (76 Николай Янков), Христо Димитров (57 Даниел Младенов), Ловре Кнежевич.

Веселин Великов: „Победата е заслуга на футболистите”

„Победата е заслуга на футболистите на „Етър”. Можеше да решим мача и по-рано и да не треперим, но важното е, че вкарахме гол през първото полувреме. Второто започна с нов гол. Всичко се дължи на тези момчета в съблекалнята.

Отборите срещу нас дават максимума от себе си през първото полувреме. Вторите полувремена печелим с много добра игра и физическа подготовка. Не отписваме мача за купата срещу „Ботев” (Пд), ще дам шанс на момчета, които по-малко са играли, а Ради Апостолов има пети жълт картон и ще пропусне мача. Но заради нашите фенове сме длъжни да покажем добра игра, дано има и добър резултат.”

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *