Карантинираха 24 ученици от СУ „Ем. Станев“, 13 от ОУ в Джулюница и яслена група от ДГ „Чиполино“ в Свищов

0

 

През последното денонощие на територията на област Велико Търново новодиагностицираните случаи с COVID-19 са седемдесет и два (72).

Във връзка с регистрирани два случая на COVID-19 при ученик от 10 клас в СУ „Ем. Станев“ – Велико Търново и ученик от ОУ „П. Р. Славейков“ с. Джулюница, под карантина са поставени установените контактни лица (24 ученици от СУ „Ем. Станев“ и 13 ученици от основното училище) и с предписания на РЗИ – Велико Търново са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината). Във връзка с регистриран случай на COVID-19 при дете от яслена група в ДГ „Чиполино“ гр. Свищов под карантина са поставени 15 деца, 2 педагози и 1 помощник-възпитател, и с предписание на РЗИ – Велико Търново са разпоредени необходимите противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в детската градина, недопускане в детското заведеине на лица от персонала и деца с прояви на остри респираторни болести и др.)

По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани десет починали лица от област Велико Търново – шест жени и четирима мъже. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалите лица.

По данни на Единния информационен портал – COVID-19 към 00:00 ч. на 18.09.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 64 410 дози (с натрупване), от които през последното денонощие – 248 (Comirnaty – 134, Moderna – 19, AstraZeneca – 9 и Janssen – 86). Със завършен имунизационен цикъл са общо 33 763 лица (с натрупване). През съботния ден (18 септември) и на 22 септември (сряда) – Ден на българската независимост в град Велико Търново ще работят два временни имунизационни пункта със следното работно време: – На 18 септември на територията на магазин „Метро“ от 10:00 ч. до 14:00 ч.; – На 22 септември (сряда) на Самоводската чаршия (в Хлебната къща) от 9:00 ч. до 13:00 ч.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *