Областният управител връчи грамота на РЗИ за постигнати резултати в имунизационната кампания

0

 

Областният управител Георги Гугучков днес връчи грамота за постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания срещу COVID-19 в България на директора на РЗИ – Велико Търново д-р Евгения Недева за организираните имунизационни екипи на инспекцията. Церемонията се състоя по време на заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавирус. На заседанието присъстваха заместник областните управители Станислав Николов и Габриела Шилкова, както и директори и представители на институциите.

Областният управител каза, че в РЗИ работят три екипа за имунизации, които са постигнали отлична организация на работата и са поставили 7143 ваксини.

Грамота от името на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров получи и общопрактикуващият лекар д-р Пламен Латев от Павликени. От началото на ваксинационната кампания той е имунизирал 2363 лица. Д-р Латев не успя да присъства на награждаването и ще получи грамотата си през следващите дни.

След награждаването от РЗИ предоставиха информация за заболеваемостта, както и за хода на имунизационната кампания и спазването на противоепидемичните мерки.
За периода 07.09.2021 г. – 20.09.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 407,9 на 100 хил. души население (червена зона, съгласно Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2).

Към настоящия момент болничните легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция са 269, от които 20 са за интензивно лечение. От тях 162 са заети, както и 11 от леглата за интензивно лечение. Едно дете на 8 г. е настанено в детското отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и е добро състояние, съобщиха от лечебното заведение. 34 лица от областта са настанени в други болнични заведения в страната.

По отношение на контрола за периода 13 – 19 септември от РЗИ, ОД на МВР, Областната дирекция по безопасност на храните и общинските администрации са осъществени проверки относно спазването на противоепидемичните мерки. Направени са 308 проверки, от които 47 са съвместни между различните институции. Издадени са 18 предписания и протоколи в проверените обекти.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *