Служебният кабинет готви мерки за овладяване цените на тока и горивата

0

 

Мерки за овладяване цените на тока и горивата ще представи съвсем скоро служебният кабинет, обяви във Велико Търново премиерът Стефан  Янев. Той дойде в старата столица за тържествата по повод 113-та годишнина от обявяването на Независимостта и проведе среща с търновският кмет инж. Даниел Панов.

„Всъщото време, в нашия национален случай, имаме един системен проблем – че тази енергопроизвеждаща система е била системно неглижирана в последните десетина и повече години. От тази гледна точка предстоят редица мерки, които ще бъдат неотложни. Надявам се до края на тази седмица, или в началото на следващата да ги обявим. Но е необходим дебат за бъдещето на цялата ни енергийна система, защото е необходимо да се взимат и дългосрочни мерки“, каза пред журналисти Стефан Янев.

Той коментира и здравната криза и увери, че се полагат усилия за овладяването й.

„Тя е около нас, медицинските власти работят съобразно плановете и възможностите, които имат, както по отношение на болнично обслужване, така и по отношение на извънболнична помощ. Така че мерките са налице и са адекватни. Друг е въпросът, че не можем да предскажем кога и как върви равитието на този вирус. Смятам, че в това отношение се справяме“, заяви Янев.

„Нашите усилия са насочени да създадем достатъчно добри условия, така че мерките по отношение на здравната система да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи съобразно тези мерки, но в същото време и да има развитие. Както виждаме, през последните няколко месеца – и това не е феномен само за България – имаме световно възстановяване. Нашите икономически показатели са много добри, България се развива добре. Така че в това отношение имаме постигнат баланс“, посочи още Янев.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *