Отново висока смъртност от коронавирус в областта – седем починаха за денонощието

0

 

 

За периода 09.09.2021 г. – 22.09.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 363,9 на 100 хил. души население (червена зона, съгласно Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2).

 

През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 19 (деветнадесет) нови случаи на COVID-19.

 

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: ученици от 9 клас (1) и 12 клас (1) в Старопрестолна професионална гимназия по икономика и ученик от 10 клас в СУ „Ем. Станев“ гр. Велико Търново; ученик от 6 клас в СУ „Вичо Грънчаров“ гр. Горна Оряховица; учител от ДГ „Слънчо“ гр. Свищов, под карантина са поставени контактните лица и са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата и детското заведение, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината и др.).

 

По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани седем починали лица от област Велико Търново – две жени и пет мъже. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалите лица.

 

На 25 септември (събота) 2021 г. на територията на магазин „Метро“ в гр. Велико Търново ще работи временен имунизационен пункт от 10:00 ч до 14:00 ч. Всеки гражданин избрал да се ваксинира в пункта ще получи ваучер на стойност 20 лв., който може да се използва за пазаруване в магазина или да се дари за социално значима кауза в специално обозначени кутии на вход „Клиенти“ в търговския обект.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *