Завладяващият разказвач на балканската душевност Георги Бърдаров ще представи новата си книга във Велико Търново

0

Един от най-обичаните български писатели Георги Бърдаров ще гостува във Велико Търново. На 29 септември от 18 часа той ще представи новия си роман „„Absolvo te“  в читалище „Надежда“. Срещата ще е от 18 часа, съобщиха от културната институция.

Георги Бърдаров е наричан с право разказвач на балканската душевност. Той е омайващ писател, географ, специалист по етно религиозни конфликти и демографските проблеми. Бърдаров попадна във фокуса на общественото внимание с неочаквания и за самия него онлайн успех на разказа „За петата ракия или колко е хубав животът“. Едва няколко години след като бе написан и публикуван онлайн, една сутрин той се превърна във фурор, четен и споделян лавинообразно във виртуалното пространство. Над милион вече са неговите посетители, четивото и днес вълнува с мъдрата, живописна и меланхолична история, дошла от родопските села Гудьовица и Гоздьовица.

След това Бърдаров спечели първото и засега единствено телевизионно литературно реалити – „Ръкописът“, а издаденият след това „Аз още броя дните“ (2016 г.) се превърна в бестселър и един от най-обсъжданите български романи през последното десетилетие.

Най-новата му книга „Absolvo te“ отново завлядя сърцата на читателите и се нареди на челни места в класациите.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *