Арх. Йордан Терзийски – едно от местните лица на Харвардския проект „Продължаваме промяната“ , спрягат го за водач на листата?

0

 

 

Арх. Йордан Терзийски е едно от водещите лица на новия политически проект на дуото бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, съобщиха за „Болярски новини“ информирани с актуалната политическа ситуация. Според запознати напълно възможно е младият архитект дори да е водач на листата на „Продължаваме промяната“на Великотърновски избирателен район за поредните парламентарни избори на 14 ноември, макар че кандидатите още не са оповестени и едва ли цялата им листа ще добие яснота преди сроковете за регистрация в РИК.

Впрочем, откакто двамата екс министри в предишния служебен кабинет, оповестиха официално преди дни, че влизат в политиката, спекулациите около имената на местните им хора са много, а неизвестните – поне към момента – също. В публичното пространство са завъртяха теории, че проектът им, поне в областта, ще стъпи на бивши активисти на НДСВ, или дори на някой знакови лица от СДС, които обаче вече не принадлежат към синята партия и следователно нямат нищо общо с коалицията ГЕРБ-СДС. Изказване на самия Кирил Петков, че по места ще търси и хора свързани с каузи като „Корал“ пък, дадоха храна на коментатори, че едно от лицата им тук ще бъде адв. Дончо Бораджиев, който е активен природозащитник и изкушен от политиката търновец с няколко печеливши каузи зад гърба си. Засега обаче самият Бораджиев не коментира евентуално свое участие в „Продължаваме промяната“. А и формално той не отговаря на профила, който дуото обяви – че ще търсят хора, членували в най-много една партия…

За арх. Йордан Терзийски се знае, че е син на бившия главен архитект на община Велико Търново Иво Терзийски.

В неделя следобед самите Петков и Василев, чийто проект понася както доста критики, така и доста очаквания за стабилизация на политическите процеси, ще бъдат във Велико Търново. Двамата лично ще събират подписи за регистрация във вота през ноември. Едва ли обаче ще оповестят имената на бъдещите си кандидат-депутати. Към момента е ясно, че проектът им подкрепя настоящия президент Румен Радев за втори мандат. А изявлението им, че ще постигат леви цели с дясна политика роди поредната порция анализи, коментари и разбира се – хейт…

Все пак новият политически проект дава заявки за далеч по-голяма диалогичност в сравнение с т. нар. „партии на промяната“ и „партии на статуквото“….

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *