Георги Бянов: „Трябва да запазим средищата на духовността в община Стражица“  

От неотложен ремонт се нуждаят църковните храмове в стражишките села Бряговица, Николаево и Нова Върбовка. Ако това не се случи до година – две, има опасност църквите да спрат да функционират и да бъдат затворени. Това каза йеромонах Димитрий по време на среща с кандидата за кмет на Стражица Георги Бянов.

Храмът в Бряговица има нужда от довършителни работи, а другите две църкви от ремонт на покривите и подмяна на дограмата. Йеромонах Димитрий призна още, че църквата няма средства за нужните ремонтни дейности и не разполага със земи, от които да се издържа.

„Новият програмен период дава възможност на община Стражица да кандидатства с проекти по европейските програми и да осигури средства за ремонта на трите храма. Поемам ангажимент това да се случи и вярвам, че с общи усилия ще се справим, за да запазим тези средища на духовността.

Така, както успяхме да обновим църквата „Рождество Богородично“  в Стражица“, заяви независимият кандидат за кмет на общината Георги Бянов, чиято кандидатура е подкрепена от коалицията ГЕРБ-СДС.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *