Виктор Азманов напуска Общинския съвет в Горна Оряховица

0

Виктор Азманов напуска Общинския съвет в Горна Оряховица, но ще продължи да работи за града си така, както най-добре умее – чрез бизнеса и контактите си. Цялото получено до този момент възнаграждение като общински съветник той дарява за благотворителната дейност на комитета „Свети Мина” към храма „Св. Три Светители” в Горна Оряховица.

Виктор Азманов беше кандидат за кмет и водач на листата на коалиция „Алтернативата на гражданите”, която направи трети резултат в общината на последните местни избори и е представлявана от четирима общински съветници в Горнооряховския парламент.

Ако Общинската избирателна комисия успее да се събере в следващите дни и да връчи удостоверението за избран съветник на следващия в листата на „Алтернативата на гражданите”, в четвъртък в ОбС ще се закълне Трифон Димитров.

Защо прави тази стъпка Виктор Азманов обяснява в разпространено чрез медиите обръщение до горнооряховчани:

„Скъпи съмишленици, уважаеми съграждани,

Нашият проект за промяна на управлението на Община Горна Оряховица и разбиване на двуполюсния партиен модел получи здрави основи на местните избори през 2019 г. Волята на голяма част от жителите на общината, изразена в подкрепа за Коалиция „Алтернативата на гражданите“ и стигането до трети по сила резултат, показа, че зад мен като кандидат за кмет и общински съветник не стоят политически партии, а общност от граждани, на които не им е безразлично какво ще се случва в община Горна Оряховица в следващите няколко години. Именно в това е нашата сила.

В изминалите две години от работата на Общински съвет – Горна Оряховица, в чийто състав вие – гражданите и гласоподаватели, отредихте „Алтернативата на гражданите“ да ви представлява с четирима общински съветници, мнозинството, съставено от партиите на статуквото и застоя, управляващи Общината от 1991 г. насам, не изпълни нито едно свое обещание, въпреки възможността да приеме необходимите решения.

Ако искаме Горна Оряховица да стане жив и динамичен общински център, растящ, развиващ се, предпочитан за живеене и работа, трябва да излезем от капсулата, която ни е обгърнала, и максимално да ограничим зависимостите, които ни задушават.

Аз и моят екип съзнаваме възможността да пресечем негативната тенденция в развитието на общността ни и заедно да продължим в правилната посока. Но настоящото съотношение на политическите сили в Общинския съвет не ни позволява да предприемем достатъчно положителни промени. Предвид този неприятен, но неоспорим факт, взех трудното и тежко решение да подам оставка като общински съветник. Считам, че недобре функциониращият местен парламент не позволява да разгърна потенциала, който нося със себе си. Мога и категорично ще бъда много по-полезен извън тясно политическия спектър на действие с моите отлични контакти на високо ниво в множество икономически отрасли и чрез тях ще допринеса много повече за нашата общност, отколкото с безплодно политиканстване. Разчитам, че колегите от „Алтернативата на гражданите“ ще продължат борбата отвътре, докато в мое лице ще имат твърда опора и важен мост в реализиране на целите ни.

Напомням, че една от най-важните ни задачи е да осигурим среда за дългосрочни инвестиции. Същевременно немаловажно е и максимално бързото и ефективно облекчаване на бизнеса и гражданите от излишната тежест на административните услуги, предоставяни от местните органи. Не бива да се пропуска и другият изключително важен фактор за нашето развитие, а именно необходимостта от качествено и модерно образование, адекватна на настоящата реалност образователна система на общинско ниво и подготовка на качествени кадри. Повишавайки жизнения стандарт на всички жители на общината чрез силна икономика, по естествен път ще можем възходящо да удовлетворяваме потребностите в социалната сфера, в културния и спортен живот, а така също и по отношение на чистата и зелена околна среда. Ще осигурим възможности за финансиране в здравеопазването, което ще доведе до подобряване на условията за грижа към болните и на труда на здравните работници, както и на техните възнаграждения.

С поглед към предстоящите след две години местни избори екипът на „Алтернативата на гражданите“ е мотивиран и подготвен да повиши постигнатия резултат и да се превърне в незаобиколим фактор в Общинския съвет – генератор на добри идеи и модератор на активни процеси на промяна.

Тъй като работата в Общинския съвет за мен е лична кауза за добруването на всички съграждани, полученото до този момент от мен възнаграждение дарявам на комитета „Свети Мина” към храма „Св. Три Светители” в гр. Горна Оряховица в подкрепа на техните човеколюбиви и благородни инициативи.

Използвам възможността да благодаря на колегите общински съветници от „Алтернативата на гражданите“ – Иван Момъков, Николай Караиванов и Иван Атанасчев, за тяхната упоритост, борбеност и инициативност. Изразявам дълбоко уважение и към общинските съветници Димитър Николов (председател на ОбС 2019-2021), Георги Бижев, Георги Рачев и Огнян Стоянов, които още веднъж доказаха себе си като истински професионалисти без оглед от партийната принадлежност и политическа обвързаност.

Бъдете здрави!

Искрено ваш: Виктор Азманов”.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *