Строител, присвоил 1,126 млн. лева от ВТУ, се озова в Спешна помощ в деня на делото срещу него

0

На 29 септември 2021 година в открито съдебно заседание Окръжен съд – Велико Търново разгледа НОХД № 274/2021. В съдебната зала не се яви подсъдимият – редовно призован. Неговият защитник представи фиш за спешна медицинска помощ от филиала на Плевенската болница в гр. Левски, от който е видно, че подсъдимият е постъпил в спешен център. Съдът счете, че с оглед неявяването му и предвид характера на производството ход на делото не следва да се дава. Същото бе отложено и насрочено за 25.10.2021 г. от 10:00 ч, съобщават от съда.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – В. Търново, с който подсъдимият Янко Х. Я. е обвинен в това, че за времето от 01.12.2009 г. до 14.03.2012 г. в град Велико Търново и град София, при условията на продължавано престъпление, на 30 пъти получил без правно основание чуждо движимо имущество – парична сума в общ размер на 1 125784,66 лева, собственост на Великотърновски университет „Свети Свети Кирил и Методий“, гр. Велико Търново, с намерение да я присвои, чрез използване на документи с невярно съдържание.

Става дума за 33 броя Акт Образец № 19 за установяване завършването и заплащането на натурални видове строителни и монтажни работи на обект „Корпус 5 на Великотърновски университет“, пред П. А. Л. и Н. Г. М., в качеството им съответно на „ректор“ и „главен счетоводител“ на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, за да се удостоверят неверни обстоятелства относно количеството и/или стойността на извършените строително-монтажни работи при изпълнението на договор с предмет „Изпълнение на инженеринг.

Договорът  включва проектиране и извършване на строително-монтажни работи на Корупс 5 на Великотърновски университет „Свети Свети Кирил И Методий“, сключен между ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и „ЕНЕРДЖИ ГРУП 2003″ ЕООД, гр. София.

Получената без правно основание сума 1 125 784,66 лева е в особено големи размери и случаят е особено тежък, посочват от съда.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *