Бившата депутатка от ГЕРБ Станислава Стоянова стана зам.-кмет на община Свищов

0

 

 

Бившата народна представителка от областта от квотата на ГЕРБ Станислава Стоянова влезе в местната политика. От първи октомври тя е назначена за заместник-кмет на община Свищов, потвърди за „Болярски новини“ кметът на града край Дунав Генчо Генчев.

Стоянова поема ресор стопанска политика и финанси в екипа на кмета и заменя предшественика си Илиян Венков. Позицията на четвърти вицеградоначалник бе овакантена, след като Венков пое управлението на болницата.

 

Впрочем сагата със заместниците на Генчо Генчев наистина е достойна за турски сериал, коментират паметливи анализатори в Свищов. Преподавателката в Стопанската академия Станислава Стоянова всъщност е …шестия заместник на Генчев, който стартира управлението си като подкрепен от БСП, а после сближи позициите си с ГЕРБ.

 

Още в първия мандат на Генчев – през юни 2016 г. заместникът му Мирослав Ангелов подава оставка по неясни причини и на негово място идва Пламен Петков, който заема позицията близо две години. Подава оставка по здравословни причини, но истината е, че по същото време в Свищов се вихри мега скандал с качеството на уличните ремонти по пътния заем.

 

Следващата „порция“ заместници са юристът Иван Шопов с ресор „благоустройство и тсу“ и икономическият вице кмет Борислав Замфиров, който по неясни причини е отстранен след местните избори през 2019 г. и споменатият вече Венков.

От самото начало на кметуването на Генчев управлението му споделят Аления Димитрова от БСП и съвсем доскоро Бедри Алиев, който тези дни се оказа без политическа подкрепа, тъй като ДПС свали доверието си от него.

 

Засега Бедри Алиев остава в екипа на Генчев, който след назначението на Стоянова отново е с петима заместници!

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *