Кметът на Велико Търново в Инициативния комитет, който подкрепя проф. Анастас Герджиков за президент

0

 

 

67 представители на всички сфери на обществения живот в страната участват в Инициативния комитет, който официално ще издигне кандидатурите на проф. Анастас Герджиков и на полковник Невяна Митева за президент и вицепрезидент, съобщава БНР.

Председател на комитета е бившият депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков. Сред подкрепящите официално кандидат-президентската двойка са професорите Боян Биолчев, Вили Лилков, Румяна Коларова, Милена Стефанова и Владимир Атанасов. В Инициативния комитет са ректорите на 7 университета в страната, сред които Икономическият във Варна, Медицинският в Плевен, Тракийският,  Аграрният университет в Пловдив и Шуменският.

В списъка са социалният антрополог Харалан Александров, писателят и драматург Стефан Цанев, сценаристът Юрий Дачев, директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов, на театър „София“ – Иреней Константинов, актьорите Филип Аврамов и Тончо Токмакчиев. В инициативния комитет са редица музиканти и певци, сред които Милена Славова, Михаил Белчев, Никола Коцев, Теодосий Спасов, Тони Димитрова, Богдана Карадочева и композиторът Стефан Димитров. В подкрепа на кандидат-президентската двойка Герджиков – Митева са се обявили олимпийската шампионка Стойка Кръстева и кметовете на София,  Бургас и Велико Търново – Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Даниел Панов.

Градоначалникът на старата столица е единственият търновец сред официалните общественици, подкрепящи тази кандидатура, която се счита, че е най-близка до ГЕРБ.

Както вече информирахме, знакови лица от областта подкрепят настоящия президент Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори мандат. Сред тях са ректорът на ВТУ, кметовете на Павликени, Полски Тръмбеш и Сухиндол, Весела Лечева и др.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *