Поредни случаи на нарушения – шофьори без книжки карат нерегистрирани МПС-та

0

Поредица от нерегистрирани МПС-та, някои от които шофирани от водачи без книжки, регистрира полицейската статистика през почивните дни. Подобни нарушения присъстват вече всекидневно в полицейските бюлетини.

Единият нерегистриран автомобил е засечен от полицаи в Свищов. В събота следобед при провеждане на специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата в малките населени места в с. Морава е извършена проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 55-годишен мъж от същото село. В хода на проверката е изяснено, че возилото е с прекратена регистрация и същото не е регистрирано по установения ред.

Шофьор без книжка с нерегистриран мотопед  е установен от служители на РУ – Стражица в събота следобед в с. Виноград. Водачът е на 42 години от  същото село.

В петък в 21,55 ч. във Велико Търново е извършена проверка на лек автомобил «Опел», управляван от 34-годишен мъж от Русе. В хода на проверката е установено, че водачът не притежава необходимото свидетелство за управление на автомобила и е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

Още един нерегистриран мотопед е засечен от павликенски полицаи в петък следобед в с. Михалци. Той е бил управляван от  59-годишен неправоспособен водач от същото село.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *