Поредната дрогирана шофьорка във Велико Търново. Апаратът отчел два вида наркотици при проверката

0

Шофьорка, употребила наркотични вещества, установиха служители на Районното управление на полицията във  Велико Търново. Вчера около 03,30 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Рено», управляван от 20-годишна от Русе. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис и метамфетамин. Тя е дала кръвна проба за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка.

При последвала проверка в автомобила е установена мелничка за марихуана и около 0,5 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. В хода на проверката е изяснено, че наркотичните вещество е на един от пътниците в автомобила – на 23 години от Велико Търново, известен на полицията и осъждан. Той също е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Това се случва само два дена, след като друга дрогирана шофьорка, която беше и пияна, самокатастрофира на пътя София – Варна, а колата й излетя от пътя и се обърна.

Няма ден, в който полицейските бюлетини да не съдържат данни за пияни и дрогирани шофьори. В същото време жертвите на ПТП в България застрашително растат.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *