ДПС изненада всички в областта, Делян Пеевски повежда листата (ОБНОВЕНА)

0

 

ДПС предприе изненадващ ход и за парламентарните избори във Великотърновска област сменя младия си досегашен водач Мастън Мастънов, който остава трети. Начело на кандидат-депутатската листа излиза емблематичното име Делян Пеевски и то след като от няколко години той не бе в активната политика.

Втори след него е също друго знаково име за партията – Йордан Цонев, потвърди за „Болярски новини“ областният председател Гюнай Далоолу, който ще бъде под номер четири. Към момента на разговора ни с него, активисти от местната структура бяха в Районната избирателна комисия, за да регистрират кандидат-депутатската си листа.

С този ход категорично ДПС ще обърка сметките на останалите политически централи, като заявката е за поне един от осемте мандата от четвърти МИР.

По-късно областният лидер на партията коментира пред медии, че кампанията ще е позитивна, открита и енергична. По думите му ДПС в последните два вота не е имала депутат от областта, защото е имало репресии от страна на полицията и по-конкретно на служебния министър Бойко Рашков, който „гонел симпатизантите в цялата област като империалисти“. Самият Далоолу бил потърпевш, тъй като къщата му била обискирана, както и домовете на други негови съпартийци.

Той коментира и проверките срещу Пеевски. По думите му институциите нищо не могат да докажат, а ДПС стои твърдо зад Пеевски, който милее за региона и дори е направил няколко дарения за болнични заведения в областта и страната.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *