Отново рокада в местната листа на Демократична България – Христо Иванов поема водачеството

0

 

 

Коалиция Демократична България отново промени водачеството си в листата буквално няколко часа преди регистрацията. Очевидно ръководството на трите партии в обединението сменя тактиката и влиза в лидерска битка, провокирана от ДПС и силния водач Делян Пеевски. Преди минути стана ясно, че кандидат-депутатите на ДБ в региона ще бъдат водени от съпредседателя на коалицията Христо Иванов. Той ще присъства лично в ОИК, за да внесе документите за изборите на 14 ноември.

До преди часове беше безспорно, че на мястото на доскорошния водач адв. Калоян Янков, който се оттегли по лични причини,но все пак ще е на почетното 16-то място, ще е компютърният специалист Божидар Божанов. Само че той е непознат сред местните активисти и това би било проблем за разширяване на доверието.

Велико Търново винаги е бил знаков регион за резултатите и тенденциите на нагласите на хората, твърдят от години анализатори. Добрата новина е, че и партийните централи този път са се съобразили с това. Лошата е, че почти никоя от партиите не слага местен човек за водач, но пък на старата столица й прилича истински лидерски дебат.

ГЕРБ залагат на популярния предишен здравен министър проф. Костадин Ангелов, ДПС на Пеевски, ДБ на Христо Иванов, БСП на Явор Божанков, а формацията на Манолова – на политолога Минчо Христов. До часове ще научим водача на ИТН, а „Продължаваме промяната“ – най – вероятно ще оглави арх. Йордан Терзийски.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *