февруари 23, 2024

Психолози ще подкрепят ранното детско развитие в яслите във Велико Търново

0

 

 

Община Велико Търново прави нова стъпка в подкрепата на ранното детско и личностно развитие на малчуганите. В петте детски ясли ще бъдат назначени психолози, които ще подпомагат екипите в грижата за най-малките великотърновци. Друга от целите, които ще бъдат постигнати, е осигуряването на превенция и профилактика на психичното здраве от най-ранна възраст.

Осигуряването на психолог във всяка детска ясла ще даде възможност и за подкрепа на родителите чрез сътрудничество и консултации за познавателното, емоционалното, социалното и поведенческото развитие на малчуганите.

В петте детски ясли ще бъдат назначени и 18 детегледачи. Това ще повиши ефективността на работата и ще подобри условията за индивидуален подход в грижата за децата.

Като носител на приза „Приятел на детето“ Община Велико Търново продължава да реализира устойчива и последователна политика за пълноценното детско развитие. От 2012-а година в детските градини във Велико Търново също работят психолози, предстои назначаването и на логопеди.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *