Седмица на испанската култура организираха учители и ученици в Профилираната езикова гимназия

0
Седмица на испанската култура организираха учители и ученици в Профилираната езикова гимназия “ Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново. Тази година началото бе поставено в деня, в който се отбелязва националният празник на Испания. На 12 октомври 1492 испанската експедиция на Христофор Колумб достига до Новия свят. Година по-късно откривателите на Америка се връщат обратно в Испания и до 1504 -та осъществяват още 3 експедиции.
Учениците от 12 клас подготвиха презентация на български и испански за историята и културата на Страната на баските и Латинска Америка, а 8-класниците запретнаха ръкави и изработиха красиви постери. Всяко междучасие в пространството пред учителската стая на втория етаж звучаха емблематични песни на испански.
Венета Ботева, Снежина Стефанова и Невена Йорданова са учителите, които преподават езика в гимназията. По договор за сътрудничество на своя роден език учениците обучава Давид Монтес. Испанецът е за втори път в ПЕГ и ентусиазирано продължава да овладява българския език. Високите критерии в преподаването са видни от резултатите на учениците, които се представят отлично на национални и международни състезания и олимпиади по испански.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *