Съпредседателят на ДБ Христо Иванов: „Чест е да бъда водач в конституционната столица на България!“

0

 

„Искам да благодаря на адв. Калоян Янков и колегите, че ме приеха за водач във Велико Търново. Тази промяна се наложи, защото разбрахме, че Делян Пеевски е номиниран от тук и смятаме, че това в някаква степен ще бъде символната битка на тези избори“.

Това заяви в старата столица съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, който лично дойде, за да регистрира листата на коалицията за предсрочните парламентарни избори на 14 ноември. По думите му за него е чест да бъде водач тук, тъй като Търново е сърцето на българската държава, конституционната столица на България и тук е основана държавата като публична, демократична и правова.

На въпрос на „Болярски новини“ от кой район ще влезе в следващия парламент, Христо Иванов коментира, че това решение ще вземе Националния съвет на партия „Да България“, която е част от коалицията „Демократична България“.

Пред журналисти Иванов коментира и напрежението в „Да България“. Според него това, че някой е решил, понеже не е станал депутат, да каже, че демокрацията е в опасност, не е новина.

„Далеч съм от мисълта, че всичко е идеално, почнахме като организация от ентусиасти, но трябва да преминем през професионализация и ще го направим по най-демократичен начин. Специално „Да България“ е млада организация, която последната година се удвои, минаваме през тежки кампании и има напрежение, но ще се реши. Има дебат, органи и конференция“, каза още Иванов.

На журналистически въпрос защо се е отказал от водаческото място, адв. Калоян Янков увери, че за организацията е чест лидерът да води листата и посочи, че самият той ще работи за добър резултат тук и в цялата страна.

„Не съм бил заплашван, не съм застрашен, но при над няма абонамент за позиции“, каза още Янков, по повод на слуховете, че е получавал атаки като председател на парламентарната комисия „Росенец“.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *