октомври 17, 2021

Община Полски Тръмбеш насърчава четенето на книги с дървени къщички „ Седни и почети”

Община Полски Тръмбеш продължава да насърчава четенето на книги с пет дървени къщички в града, в които библиотекарите периодично поставят различни издания.
Местната инициатива се казва „ Седни и почети”, а на други места в страната тя съществува с различно лого. Идеята обаче е една – малки големи да четат книги и после да ги оставят обратно и за другите.
Преди броени библиотекарите от НЧ“Отец Паисий 1905″ в Полски Тръмбеш допълниха Къщичките за книги с различни романи и детски книжки с приказки. Табелата „Седни и почети” уточнява правилата за ползване на томчетата от откритата библиотека. Гражданите могат сами да попълват къщичките с книги от своята библиотека. Ще се радваме, ако читателите се отнесат съвестно и връщат прочетените книги, за да може и друг да им се порадва, подчертава Маргарита Христова от местната библиотека.
Инициаторите се надяват, че този път книгите няма да се крадат, както това се е случвало преди. Петте дървени къщички бяха поставени преди пет години и обикновено книгите престоява по една седмица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *