Представители на държавната власт, общини, училища и детски градини станаха посланици на пътната безопасност

0

 

Областна администрация – Велико Търново и институциите на територията на област Велико Търново, както и представителите на държавната администрация се включиха в кампанията за намаляване на травматизма по пътищата, в рамките на дните на безопасността на ROADPOL.

Ръководителите на институции, заедно със служителите и водачите на служебни автомобили станаха посланици на инициативата, като подписаха обещание за спазване на правилата за движение по пътищата. Областният управител Георги Гугучков пръв подписа обещание за спазване на правилата за движение по пътищата, той бе последван и от заместник областните управители Станислав Николов и Габриела Шилкова. Инициативата бе реализирана с активното участие на ОДМВР – Велико Търново. Сред участниците, включили се в кампанията са всички териториални структури, общините, училища и детски градини, представители на съдебната власт, синдикатите и др.

В рамките на кампанията в детските градини и в училищата в област Велико Търново се проведоха викторини, тематични състезания и конкурси за рисунки на тема „Пътна безопасност“.
Целта на кампанията бе да се намалят пътнотранспортните произшествия, както на територията но областта, така и в цялата страна. От статистиката на ОД на МВР изнесена на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, става ясно, че за периода 01.01.2021 г. – 31.08.2021 г. на територията на ОД на МВР – Велико Търново са регистрирани общо 710 ПТП, от които 137 тежки с 20 загинали и 160 ранени участници в движението по пътищата.

За същия период на 2020 г. са настъпили 644 ПТП, от които 135 тежки с 7 загинали и 174 ранени, т.е. броят на пътно-транспортните произшествия и броят на загиналите е нараснал за споменатия период през 2021 г. спрямо предходната 2020 година.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *