октомври 17, 2021

Още карантинирани ученици в областта, 105 са новите заразени

През последното денонощие на територията на област Велико Търново новодиагностицираните случаи с COVID-19 са сто и пет (105).

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: ученик от 7 клас в ОУ „Св. П. Евтимий“ и ученик от 8 клас в ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Велико Търново, и учител в НУ „Цани Гинчев“ гр. Лясковец, под карантина са поставени контактните лица и са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината и др.).

По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани три починали лица от област Велико Търново – 1 жена и 2 мъже. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалите лица.

По данни на Единния информационен портал – COVID-19 към 00:00 ч. на 14.10.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 68 375 дози (с натрупване), от които през последното денонощие 160 (Comirnaty – 87, Moderna – 19 и Janssen – 54). Със завършен имунизационен цикъл са общо 36 406 лица (с натрупване). С поставена бустерна доза (реваксинация) са 146 лица от областта (с натрупване).

В област Велико Търново продължават ваксинациите срещу COVID-19 в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ – Велико Търново, в практиките на общопрактикуващите лекари и в изнесените ваксинационни пунктове. Подробна информация за работещите „зелени коридори“ в периода 11 – 15 октомври 2021 г. е публикувана на интернет страницата на РЗИ – Велико Търново – рубрика „Актуално“, „Имунизационна кампания“ – „Зелени коридори“. На 16 октомври (събота) 2021 г. в град Велико Търново ще работят следните временни имунизационни пунктове: – На Самоводската чаршия (в Хлебната къща) от 9:00 ч. до 13:00 ч. Имунизациите ще се извършват с ваксините Comirnaty (на Pfizer/BioNTech) и Janssen, по избор, от медицински екип в системата на детското и училищно здравеопазване към Община Велико Търново; – На територията на магазин „Метро“ от 10:00 ч до 14:00 ч. Имунизациите ще се извършват с ваксини, по избор, от медицински екип на „Специализирана болница за активно лечение по кардиология“ ЕАД – гр. Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *