Девет души загубиха битката с COVID-19, още карантинирани ученици в областта

0

 

През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 69 (шестдесет и девет) нови случаи на COVID-19.

 

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: ученик от 6 клас и учител от начален етап на обучение в СУ „Ем. Станев“, и ученик от 11 клас в СУ „Вл. Комаров“ в гр. Велико Търново; ученик от 8 клас в СУ „Бачо Киро“ гр. Павликени, под карантина са поставени контактните лица и са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината и др.).

 

По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани девет починали лица от област Велико Търново – 3 жени и 6 мъже. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалите лица.

 

По данни на Единния информационен портал – COVID-19 към 00:00 ч. на 15.10.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 68 605 дози (с натрупване), от които през последното денонощие 230 (Comirnaty – 193 и Janssen – 37). Със завършен имунизационен цикъл са общо 36 556 лица (с натрупване). С поставена бустерна доза (реваксинация) са 157 лица от областта (с натрупване).

В област Велико Търново продължават ваксинациите срещу COVID-19 в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ – Велико Търново, в практиките на общопрактикуващите лекари и в изнесените ваксинационни пунктове.

Подробна информация за работещите „зелени коридори“ в периода 11 – 15 октомври 2021 г. е публикувана на интернет страницата на РЗИ – Велико Търново – рубрика „Актуално“, „Имунизационна кампания“ – „Зелени коридори“.

На 16 октомври (събота) 2021 г. в град Велико Търново ще работят следните временни имунизационни пунктове:

– На Самоводската чаршия (в Хлебната къща) от 9:00 ч. до 13:00 ч. Имунизациите ще се извършват с ваксините Comirnaty (на Pfizer/BioNTech) и Janssen, по избор, от медицински екип в системата на детското и училищно здравеопазване към Община Велико Търново;

– На територията на магазин „Метро“ от 10:00 ч до 14:00 ч. Имунизациите ще се извършват с ваксини, по избор, от медицински екип на „Специализирана болница за активно лечение по кардиология“ ЕАД – гр. Велико Търново.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *