Учител от Полски Тръмбеш сбъдна мечта да играе в „Последният печели”

0

 

Учител по английски от СУ „ Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш сбъдна една от мечтите си да участва в състезанието по БНТ „ Последният печели”. 29- годишният Благовест Христов изненада водещия Орлин Горанов и успя да стигне до трети кръг на 14 октомври. Младият учител, който е в Полски Тръмбеш от тази учебна година, обеща в това предаване да участва и годеницата му Яница.

„… Участието беше като една малка сбъдната мечта за мен. Бях си поставил за цел да премине поне първи кръг и всичко друго беше като бонус. В началото бях леко притеснен и нервен, но след като натрупах малко точки се успокоих и станах малко по-уверен. В това отношение Орлин Горанов е чудесен. Изключително много помага, знае как да отпусне хората. Усмихнат, дружелюбен и предразполагащ. Определено се играе по-трудно в студиото. Трябва да изпревариш останалите, да реагираш бързо и да натиснеш бутона. Едно от нещата, за които ме е яд е, че посмях да рискувам във втори кръг. На един от въпросите отговора беше Стефан Данаилов. Мина ми през ума, че това е той, но не посмях да го кажа. Целият екип беше изключително дружелюбен, а подготовката на отлично ниво…”, коментира Благовест Христов. За съжаление той не успя да пребори четирикратния победител Боян, който определено имаше не само знания, но и концентрация.

Благовест е от родом от Първомайци и живее там заедно с годеницата си Яница Петрова. Преди да започне работа в Полски Тръмбеш, младият учител е бил в Американския колеж и в училището за даровити деца в Русаля, но сега е намерил отличен колектив. Преди шест години е завършил ВТУ –история и английски.

Търсач на силни усещания, който обича нестандартните изяви. Заради това е предложил брак на Яница по необичаен начин. Тя е от Каварна и двамата се запознали преди време в бар. Това лято Благо и направил изненада- гмуркане в морето рай Несебър, където и подарил годежен пръстен! Тя приела и сега двамата живеят в Първомайци. През декември Яница вече няма да бъде мома, защото тогава ще бъде тяхната сватба. Момичето от морето сега работи като социален работник и с трудни деца. Двамата са колоритна двойка и ходят на причудливи места, където задължително има повече адреналин. Сред тях е и конната база в Арбанаси, където двама са пробвали езда, но все още си нямат собствен кон, споделя още Благовест Христов, който е и сред най-младото попълнение на гимназията в Полски Тръмбеш.

 

Автор: Нели Сукова

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *