Откриха обновеното детско отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица

0

В Деня на българския лекар бе открито реновираното детско отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. При поредното обновяване на сградата на Болницата е и извършен ремонт на покрива на централното крило на сградата, както и довършителни интериорни работи в детско отделение, свързани с отстраняване последиците от уврежданията на покривната конструкция.
На покрива са подменени дефектирали дървени елементи, направено е многослойно покривно покритие, извършени са тенекеджийски работи за отводнителната система и е монтирана система за снегозадържане. Покривното покритие е решено с паро-, топло- и хидроизолация, нова дъсчена и летвена обшивка, нови керемиди.


Детското отделение е освежено, като болничните стаи и помещения са пребоядисани. Премахнати са следите от течове и мухъл по стени и тавани. Монтирани са нови витрини и прозорци, направен е окачен таван в коридора.
Общата стойност на строително-ремонтните работи за обекта са близо 700 хил. лв. Средствата са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Изпълнител на обекта е ДЗЗД “Инфраструктура 2020“ – гр. София.
Днес реновираното детско отделение бе открито с водосвет за здраве.

На церемонията присъстваха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, заместник-кметовете инж. Деница Коева и Григор Минков, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов. Специални гости бяха партньорите от нидерландската организация SMHO „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“, които от 2019 г. са сред редовните дарители на горнооряховското лечебно заведение.
За мен е голямо удоволствие в Деня на българския лекар да открия поредното реновирано отделение в нашата болница. Изказвам специални благодарности на Община Горна Оряховица в лицето на кмета инж. Добромир Добрев, заради който ремонтът на покривната конструкция, заедно с ремонтите в Родилно и Детско отделения, които се намират под нея. Това дава възможност персоналът да се чувства и да работи по-добре, а нашите малки пациенти да бъдат лекувани в по-добри условия.

Благодаря и на нашите дарители и приятели от Нидерландия, благодарение на които бяха обновени леглата в болничните стаи в Детско отделение, обърна се към присъстващите управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов.
От името на Община Горна Оряховица и свое име, честитя празника на всички лекари и медицински сестри. В тези трудни времена Вашият труд е важен за всички нас, пожелавам Ви да сте здрави и въпреки трудностите, професионализмът Ви винаги да съпътства пациентите. Болницата е основен приоритет за Община Горна Оряховица – нейното модернизиране и издигане. Продължаваме да работим за това. Тази година например беше купен рентгенов апарат от висок клас.

Благодаря на дарителите от Нидерландия за солидарността с нашата Болница. Продължаваме с инвестиционната програма за МБАЛ. В момента разработваме проект – Общината и МБАЛ „Св. Иван Рилски“, за модернизиране на Интензивното отделение, каза и кметът инж. Добромир Добрев, пожелавайки светъл празник на екипа на Болницата и на всички български лекари.
Благодарности за поканата да присъстват на церемонията изказаха и от SMHO „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“. Първото направено за Горнооряховската болница дарение бе линейка. Във времето назад SMHO е дарявала и апаратура, легла, а всички доброволци са щастливи да разберат, че предоставеното се използва и че има резултат от усилията им. Заради доброто сътрудничество и благотворителна дейност, през 2020 г. организацията бе отличена с Наградата на Община Горна Оряховица за принос в социалната сфера.
За празничния ден инж. Добромир Добрев връчи поздравителни адреси на д-р Иван Иванов и на д-р Стефан Донев, управител на ДКЦ І. Градоначалникът и председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов получиха символични подаръци от ръководството на Болницата за доброто сътрудничество през годините. Икони на Св. Пантелеймон и на Св. Иван Рилски пък бяха подарени на представителите на нидерландската организация.


Управителят д-р Иван Иванов подари детски книги от български автори и художници на началника на отделението д-р Елена Ангелова за детския кът. Малките пациенти ще четат поучителните истории и приказки, а ежедневието им в болничните стаи ще преминава по-леко.
Обновеното детско отделение се сдоби и с нови книжки. Управителят д-р Иван Иванов подари детски книги от български автори и художници на началника на отделението д-р Елена Ангелова за детския кът. Малките пациенти ще четат поучителните истории и приказки, а ежедневието им в болничните стаи ще преминава по-леко.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *