Проф. Костадин Ангелов: Стойчо Кацаров налага задължителна ваксинация

0

До вчера темата за Covid-19 не съществуваше за Румен Радев

Нулев ще е здравният ефект от наложените от служебния здравен министър Стойчо Кацаров противоепидемични мерки и въведения зелен сертификат. В това е категоричен проф. д-р Костадин Ангелов, водач на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и региона. Проф. Ангелов даде и нагледни примери за грандиозната каша, която в паниката и страха си Кацаров забърка.

„Нека вземем следния пример. Собственикът на мола или на киното трябва да изисква зеления сертификат посетителя. Стойчо Кацаров казва: Посетителят може и визуално да го покаже. А сервитьорът, разпоредителят да изисква. Здравен ефект от тази мярка – нулев! Сервитьорът, разпоредителят – те нямат право да изискват документ за самоличност на посетителя на заведения, търговски обект и т.н. С други думи, Георги може да отиде в мола със сертификата на Иван, без да има кой да контролира това. Тази мярка не помага на хората, не помага на здравните власти. Още по-малко – облекчава медиците“, обяснява проф. Костадин Ангелов.

Два основни риска крие наложената от Кацаров мярка, казва Ангелов:

„Първият риск: здравният министър направи първа крачка към задължителна ваксинация. Най-общо казано той опитва да си играе с хората на принципа “моркова и тоягата”. И преди съм казвал, че ако приложиш такава стратегия, хората ще избягат, и от моркова, и от тоягата. Ефект от мярката – нулев.

Вторият риск: заповедта на Кацаров ще накара гражданите масово да се втурнат към лабораториите, за да си вадят зелен сертификат. Това ще доведе до тотално смесване на потоците. Болни и здрави ще се редят на една опашка, за да се изследват. Ефект от мярката – отново нулев“.

Проф. Костадин Ангелов разобличи и поредната лъжа, изказана от Стойчо Кацаров – можело да се наложи да се помисли за изискване за зелен сертификат и за изборите. Проф. Ангелов е категоричен, че такова изискване за вота е напълно неприемливо и би било тежко и чудовищно нарушение на Конституция. А налагането на ограничение на гражданите за гласуване граничи с лудост и самозабравяне.

Костадин Ангелов припомни, че само преди седмица Румен Радев засипа с похвали Стойчо Кацаров, казвайки: „Наистина поздравявам служебното правителство и министъра на здравеопазването и целия му екип за усилията, които полагат, за да се справят с тази криза.” Темата за COVID-19 не съществуваше за Румен Радев до вчера. Едва вчера той с половин уста спомена, че ваксините са единствената защита, с която разполагаме. Каза го в деня, когато починаха 214 души, защото се уплаши за президентските си избори, а не защото вярва наистина в тези думи, завърши проф. Ангелов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *