Треньор по здравословно хранене беседва с ученици и им представи полезни дневни менюта

0

Поредна инициатива във връзка със здравословното хранене и активния начин на живот бе проведена в Търговската гимназия на 20.10.2021 г. с учениците от осми клас. Тя беше посветена на Световния ден на прехраната – 16 октомври, честван в над 150 страни, и Националната седмица на достъпа до добра храна, отбелязвана за четвърти път в цяла България и провеждана под патронажа на Министерството на земеделието, храните и горите.

Гост на беседата бе Станимир Иванов – бивш възпитаник на Търговската гимназия и настоящ треньор по здравословно и балансирано хранене с над 17 годишен опит в областта. Той разказа на младите хора за различните хранителни групи, защо ни е необходима всяка от тях, кои видове храни са полезни и кои не за нашето тяло, как да пием правилно вода и т.н. Интересната среща приключи с описание как може да изглежда едно дневно меню на съвременния ученик, така че да е вкусно и в същото време полезно за тялото.

ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ има изградени традиции в това, да работи с младите хора за по-добрата им хранителна култура и насърчаването им в активен и здравословен начин на живот и не случайно е част от мрежата „Училище за здраве в Европа“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *