Във Великотърновска област вече работи изнесен кабинет за пациенти с потвърден тест за COVID-19, с леки и среднотежки симптоми

0
Пациентите с леки или със средно тежки симптоми на коронавирус ще могат да получават безплатно един антибиотик от назначеното лечение
Във Великотърновска област вече работи изнесен кабинет за пациенти с потвърден тест за COVID-19, с леки и среднотежки симптоми. Разкритата извънболнична COVID зона е към МЦ”Диагноза и здраве” и се намира в сградата на Белодробната болница” Д-р Трейман” във Велико Търново, на базата на сключен договор за съвместна дейност с лечебното заведение.
В центъра работят лекарите д-р Стела Денчева – пулмолог и специалист по вътрешни болести и д-р Драгош Методиев – началник на Отделението по гръдна хирургия в Университетската болница в Плевен и асистент в Катедра „Хирургия” към Медицинския университет в Плевен.
Работата на кабинета е съгласувана с Регионалната здравна инспекция и РЗОК, каза за БТА д-р Методиев.
Всеки работен ден от 16.00 до 18.00 часа кабинетът ще приема пациенти. На място ще се преценява тежестта на заболяването и ще се назначава терапия. Осигурени са апарати за измерване на кислородното насищане на белите дробове, по преценка на лекарите ще има възможност за рентгенова снимка и друг тип изследвания. При необходимост лекарите ще изписват и направления за хоспитализация.
Пациентите с леки или със средно тежки симптоми на коронавирус ще могат да получават безплатно един антибиотик от назначеното лечение, както е предвидено в плана на здравното министерство.
Телефонът за записвания и връзката на пациентите с лекуващите ги лекари е 0899 177 266.
В кабинета се приемат хора с доказан тест за COVID-19, които са вписани в Единния информационен регистър, уточни д-р Методиев.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *