Картички, летели в Космоса, получиха учениците от ОУ ”Димитър Благоев” във Велико Търново

Учениците от ОУ ”Димитър Благоев” получиха картички от световната инициатива #КосмическаПоща с пощенска марка „Летял в Космоса” на тях! През месец октомври миналата година 150 деца от III до VII клас нарисуваха с голям ентусиазъм своите лични послания за бъдещето на нашата планета.

Организатори са Инивеститорският фонд Брайткап Венчърс (Brightcap Ventures), в партньорство със Спиди, българската космическа компания Ендуросат, Фондация „Америка за България“, Музейко и копманията Блу Ориджин (Blue Origin), които поеха разходите и организацията на цялата кампания. България е първата държава в света, която на национално ниво стана част от програмата на предприемача и филантроп Джеф Безос. Пощенските картички полетяха на ракетата Ню Шепард и бяха изпратени обратно до всеки ученик с пощенска марка „Летял в Космоса”. Така всеки участник се сдоби с автентичен космически сувенир!

Учителите по английски и руски език Н.Кожухарова, Т.Райкова и Ю.Юркова организираха инициативата на училищно ниво и използваха материалите, качени на сайта на организаторите https://www.clubforfuture.org/mission-1-bulgaria/ , за да провокират разсъждения и дискусии по темата. Министерство на образованието и РУО са партньори в тази прекрасна инициатива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *