Проф. Атанас Герджиков: Радев призна, че не е защитил българския интерес в Брюксел

0

Президентът трябва да поеме отговорност и за здравната криза,  всички виждаме правителство, което не се справя с пандемията

 

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков заяви, че ако бъде избран за държавен глава, основен приоритет за него ще бъде да отстоява националния интерес. Това е една от най-важните отговорности на президента, каза той при посещението си във Велико Търново. Проф. Герджиков изрази разочарованието си, че на този етап това не се случва дори и в отношенията с европейските ни партньори и допълни, че „по собственото му признание в Брюксел г-н Радев не е постигнал нищо, за да защити българския интерес – нито по отношение на цените на електроенергията и газа, нито по отношение на Република Северна Македония“.

Проф. Анастас Герджиков напомни, че първият приоритет, посочен в програмата му с кандидата за вицепрезидент Невяна Митева, е отстояване на националните интереси и националното достойнство в международните отношения.

„На една такава среща българският президент трябва да покаже гръбнак и твърда позиция. Първо по отношение на зеления преход. Всички искаме чист въздух и опазена природа, но не с цената на жертване на хората. За година и половина дефицитът на газ в Европа е 70 милиарда кубически метра. Не е сега моментът да поставяме зелената идеология над икономическите интереси и работните места на гражданите“, смята проф. Герджиков.

Във Велико Търново подкрепените от Коалиция ГЕРБ-СДС кандидати за президент и вицепрезидент се срещнаха със симпатизанти и членове на коалицията пред знаковата за българската държавност сграда на Музей „Възраждане и Учредително събрание“. Те бяха посрещнати от областния координатор и кмет на Старата столица Даниел Панов и водача на листата проф. д-р Костадин Ангелов.

При срещата на кандидат-президентската двойка във Велико Търново, граждани отвориха темата и за Конституцията, която е толкова обсъждана напоследък. Проф. Герджиков напомни, че още преди една година, след дълга работа на експертите, г-н Радев е заявил, че има готов проект за промяна на Конституцията. „Моля, покажете го, г-н Радев, нека да го видим и обсъдим“, призова той.

 

Крайно време е г-н Радев да поеме отговорност за здравната криза, която назначеното от него служебно правителство допусна, коментира проф. Герджиков.

„Още от началото на месеца каним Румен Радев на дебат по важните за хората въпроси“, заяви той пред великотърновци и пред симпатизантите в Горна Оряховица.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *