Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Да се обединим около ваксинацията

0

„Призовавам партиите и служебното правителство да се обединим около необходимостта от ваксинация. Призовавам Радев и партийните лидери да дадат личен пример с имунизацията и да бъдем единни по тема ваксини. Ние от ГЕРБ вече дадохме пример“ – това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг, в който участваха лекарите проф. д-р Костадин Ангелов и проф. Асен Балтов. И двамата бяха в епицентъра на ковид бурята, когато в света все още нямаше отговор на нито един от въпросите за ковид кризата. Макар двамата да бяха сред първите публично ваксинирали се в България, служебното правителство и лично Румен Радев при всеки удобен повод им приписват собствените си грешки.

По време на брифинга Бойко Борисов подчерта, че всички мерки са панически и с мисъл за изборите, които ще свършат на 14-и ноември. В настоящата ситуация обаче изборите вече нямат значение, нека служебният кабинет каже как да помогнем за овладяване на кризата и ще го направим, посочи лидерът на ГЕРБ.

„243 българи са починали в последните 24 часа. Днешният черен Димитровден е ужасно тъжен. Необходим е политически консенсус. Време е да се държим като държавници, а не като партийци. Във война сме, но не с Румен Радев, а с коронавируса, който всеки ден отнема живота на стотици българи. Румен Радев оглави „партиите на протеста” с вдигнат юмрук срещу COVID-мерките, сега всички те мълчат. Признайте си грешката и призовете хората да се ваксинират-няма по-ценно от човешкия живот!“, каза още Бойко Борисов.

Според бившия здравен министър и водач на листата на ГЕРБ за Велико Търново проф. Костадин Ангелов действията на Стойчо Кацаров са докарали бедствие в България. Днес той отново припомни, че с негови колеги от няколко месеца предупреждават за трагедията, която наблюдаваме, призовават за действия и решителност, каквито и досега няма от настоящите управляващи.

„Пропиляно бе лятото както за ваксинация, така също за подготовка на болниците, осигуряване на достатъчно медикаменти, за подготовка на училищата и образованието. Вместо това задействаме механизма за гражданска защита на ЕС, за да пращаме наши болни да се лекуват в чужбина. Срам и позор“, завърши проф. Костадин Ангелов.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *