Бойко Борисов: Един метър от пътя Велико Търново-Русе няма да се построи, докато не се върне ГЕРБ  

0

„Строи ли се пътят между Велико Търново и Русе? Не! Докато не се върне ГЕРБ, един метър няма да се построи. При „лошия Бойко“ имаше нулева миграция, управлявахме Ковид-кризата успешно, строяха се пътища. Велико Търново като икономически център има нужда и от АМ „Хемус“ – затова бързахме със строителството“ – това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с младежи при скалните манастири край Басарбово.

Румен Радев и министрите му докараха България до толкова трагично положение, че вече само Господ може да спаси хората, каза още Борисов. Служебният кабинет е изтеглил трети дълг – първо 300 милиона, след това два пъти по 500 милиона. Държавните ценни книжа, които заложиха вчера, са на 0,53% лихва. Когато ние теглихме дълг в началото на годината, той беше с отрицателна лихва. Това показва на международните пазари, че дори българският финансов пазар няма доверие на това провалено управление. От минус 0,7% при нас до 0,53% лихва при Радев означава, че младите българи ще трябва да платят над 1,2% лихва. Финансовите и икономическите министри в двата служебни кабинета се провалиха напълно. Защо Асен Василев се смята за успешен финансов министър, когато лихвите му хвърчат нагоре и задължават българите? Имам въпрос и към Кирил Петков – защо се тегли дълг през месец, нали имаше големи инвестиции и висока събираемост“, коментира лидерът на ГЕРБ и премиер на последното стабилно правителство.

Борисов разкритикува Радев за провалената ваксинация. „Румен Радев и Стойчо Кацаров нямаха смелостта да обяснят на хората, че има казус със срока на годност на ваксините „Пфайзер“. Те са безвредни, но дали са ефективни? Да бяха казали навреме: отидете и се ваксинирайте, докато ваксините са в срок. Въпреки смирението, което проявявам към тези хора с предложението ми да се обединим около борбата с коронавирус кризата, те заявиха, че не ги интересува“, каза още Борисов и припомни, че светът вече излезе от пандемията, а в България отново се говори за пълно затваряне.

„Молбата ми към българите е само да отидат и да се ваксинират!“, завърши Бойко Борисов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *