Родители и близки на деца от Сухиндол и Бяла река протестираха пред Съда във Велико Търново

0

Жители на Сухиндол и Бяла река протестираха тази сутрин пред Съдебната палата във Велико Търново. Те недоволстват заради пускането под парична гаранция на възпитател в местната гимназия, срещу когото са повдигнати обвинения за държане на наркотици и за блудство с малолетно и с непълнолетно момиче, като извършителят се е възползвал от служебното си положение.

Днес около 10 часа Окръжният съд във Велико Търново ще гледа мярката на възпитателя, който на 21 октомври беше пуснат под парична гаранция от 500 лева.

В началото на миналата седмица малки ученички се оплакали, че 35-годишният възпитател Мариян Григоров ги опипвал и им отравял неприлични намеци в часовете.

Искаме децата ни да ходят спокойно на училище, да не се допуска подобно поведение от учителите, на които сме поверили децата си, заявиха родители и близки на децата. Те искат изселване на обвинения възпитател и на неговия брат, също учител в гимназията.

Възпитателят е опипвал дъщеря ми, която е в шести клас  по крачето  и по врата. Тя ми разказа, беше много стресирана, затова подадохме сигнали с други родители в няколко институции – „Закрила на детето“, полицията, Общината, разказа Жулиета Райкова, майка на едно от децата.

Имам две момиченца в същия клас, племенницата ми също е закачана, каза Светлана Маринова. Човек, който посяга на деца, не може да стои навън, категорична е тя.

Хората в Сухиндол  и Бяла река  се страхуват, че ако двамата братя останат на свобода, ще се стигне до сериозна саморазправа и от едната, и от другата страна, затова се надяват на справедливо решение от страна на съда.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *